duminică, 16 decembrie 2007

PRAGA 2- Prima zi.. multi bani (pe minus :D)

Ne-am trezit, am plecat sa schimbam bani la "combinator".. am papat niste carnaciori geniali-din aia ca la Vienna.. mmm. Super. Am vazut cateva cladiri din masina- cum ar fi Dancing Building (repet, o sa pun poze cand o sa vin acasa).

Praga e unul din cele mai frumoase orase pe care le-am vazut eu pana acum. Ba nu. CEL MAI FRUMOS ORAS pe care l-am vazut. Sunt atasata sufleteste de Vienna, dar.. Praga il depaseste cu mult, trebuie sa recunosc. Nu am cuvinte. Excesiv de curat, cu pungute pentru mizeria cainilor, cu cosuri de gunoi peste tot (si intregi, nu ca la noi, paradite)...

Cladirile sunt foarte frumoase, in culori calde...maron, crem, portocaliu pal, galben..Aici voi pune poze. Oamenii foarte politicosi, ei folosesc acelasi "pardon" ca si noi. :)
Au si foarte multe castele. Unde te uiti, case vechi, cred ca au conservat totul.. Castele luminate, poduri peste raul care traverseaza orasul si anume Vltava. Este nespus de frumos- mai ales noaptea, cand aproape toate cladirile sunt luminate!

Apoi am plecat spre Mall. Un mall dragut, unde nu am apucat sa vad decat magazinul gen carfur(dar ma voi intoarce intr-una din zile cu siguranta), caci ne grabea F., ca sa mai avem timp si de vizitat. Chiar merg pe mana lui, am incredere in ce zice si ce face. F. rulz diz deiz. ;) Dupa ce am terminat cumparaturile, S&I au ramas in Mall, iar eu cu F&A am plecat la plimbare...

Am vazut centrul vechi, cu casute luminate cu souvenir-uri, bradul din centru- dar natural, nu fiare, ca la noi, este destul de inalt, frumos luminat si inconjurat de o mare de oameni.. NON STOP. Am vazut caleasca cu cai. Nu una. Niste cai superrr.. 2 magazine Svarovski IMENSE, sigur voi lasa ceva coroane(moneda ceha) pe acolo pana plec!

Am fost cu metroul, frumos. Ca in Vienna si in alte parti, ei nu au bariere, au niste automate de unde cumperi bilet si atat. Intri cu biletul. Nu am vazut nici controlori :D
Curat la metrou dar nu excesiv. Cam vechi, ca si la noi. Mai frumos in Vienna. (ma veti auzi comparand foarte mult cu Vienna).

Am trecut un pic pe acasa, F. e suparat ca din 3 chei, el e cel care le are mereu la indemana.
Am fost din nou pe pod, super si ziua. Multi comercianti, muzicanti, pictori... MULTI, frate! Am facut multe poze, filmulete... Abia astept sa ajung acasa si sa ma uit la toate. Le voi pune la screen saver, vor fi FOARTE MULTE.

Apoi ne-am dus prin magazine. Acum e acum..Brand-urile cele mari isi fac simtita prezenta atat prin reclame(le de peste tot), cat si prin multimea magazinelor reprezentate. Zara, Mango, Kenvelo, Swatch, Gucci, Prada, H&M,C&A, Promod.. nici nu le stiu pe toate. Ganditi-va la toate marcile pe care le stiti. Da, sunt toate aici. La doar 5 minute de apartamentul nostru!!
Ne-am intalnit din nou cu S & I si am pornit prin alte magazine.
Mi-am luat lenjerie intima- super. Preturi bune! Un pulover de la Fishbone, de mancare pentru acasa(=niste bacon, mango, 4-5 iaurturi, suc si apa, ciocolatele si lapte cu cereale-pentru toata saptamana,de papat in casa) si cateva cadouri. Mai pastrez din bani. Azi s-au cam dus.. Si inca imi caut ceas. Si cadou de la bunicu- la Svarovski.

Aici e cam frig. -3 grade.. -4 chiar. :( Dar mergem mult si nu se simte.
Am invatat drumul spre casa si imprejurimile... e foarte foarte frumoasa zona si sunt atatea magazine.. Mi-ar placea sa am timp pentru toate! Dar.. hmm..Cred ca si bani mi-ar trebui.

Cand am ajuns acasa si am luat bonurile la calculat.. Am picat direct. M-am trezit a doua zi. :D

5 comentarii:

Anonim spunea...

presupun ca pe data de 15.12 ai postat... eram curios doar sa vad daca mentionezi ceva de cei 5ani! LA MULTI ANI, si sa ai drum bun la intoarcere! si sa te distrezi pe acolo

Anonim spunea...

Ai maaaaa... cheltuieste acolo si ia-ti tot ce vrei, nu te mai gandi la bani!!!!!!!!!!!! Te puuup si distractie placuta in continuare

Anonim spunea...

bsc

Enjoy... spunea...

@ anonim. tin sa iti reamintesc aritmetica.. ar fi fost vb de 6, nu 5. De 5... am fi vb in mai!

Enjoy... spunea...

@ B nu zice de 2 ori... TE ROG!! si eu te pup!!